American/British flag Ward De Vleeschhouwer
(piano)

Ward De Vleeschhouwer

begon zijn opleiding piano aan de academie E. Hullebroeck van zijn geboortestad Gent. Na zijn opleiding aan de academie zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium Gent en studeerde er piano bij Claude Coppens en Daan Vandewalle, compositie bij Luc Brewaeys en Frank Nuyts en improvisatie bij Peter Vermeersch. Verder volgde hij masterclasses bij Jan Michiels, Daniel Blumenthal, Mariko Kaneda en Tae Yoshioka.

Als componist schreef Ward composities voor piano, kamermuziek en voor verschillende etnische instrumenten. In zijn creaties laat hij zich voornamelijk inspireren en fascineren door volksmuziek. In 2003 richtte Ward “A Tryst” op, een eigenzinnig project waarin hij originele composities, traditionele West-Afrikaanse muziek en moderne dans samenbrengt. In 2005 componeerde hij voor de theaterproductie “Raisonnez” van de Toneelgroep NUNC, waar hij sindsdien de huiscomponist is. “Raisonnez” werd in 2008 bekroond met de provinciale prijs voor letterkunde. Jongerentheater Fabuleus gaf hem opdracht om in 2006 voor hun grote zaalproductie “Forza” te componeren. In 2008 werd hij door Belgisch scenarist en regisseur Hugo Van Laere gevraagd te componeren voor zijn succesvolle productie “Voor Altijd!”. Ward schreef composities voor oa. Spectra Ensemble en Thelema Trio en verschillende werken werden reeds op CD opgenomen. Enkele pianowerken van zijn hand zijn ook uitgegeven bij HrdScr Editions. Ward is lid van COMAV (Componisten Archipel Vlaanderen).

Naast het Thelema Trio is hij actief als solist. Als uitvoerend muzikant speelde hij reeds op prestigieuze festivals en in gerenommeerde concertzalen in België (Festival Van Vlaanderen, Bijloke Concertzaal, Ha’), Frankijk (RIO festival), Nederland (November Music), Italië, Oostenrijk (Bösendorf Hall - Vienna), Japan (International Clarinet Festival in Tama Center), VS (New Art and Music Festival Bowling Green - Ohio), Society of Composer Inc. National Conference, Greensboro-North Carolina), Peru (Festival internacional de Música Contemporánea - Lima)en Zwitserland (Paul Klee Museum - Bern).

Peter Verdonck
(alt, tenor & bariton saxofoon)

Peter Verdonck

begon zijn saxofoonstudie aan de Stedelijke Muziekacademie van Turnhout bij Mark Verdonck, en vervolgde deze aan de muziekhumaniora van het Heilig-Graf-Instituut in Turnhout bij Mark Verdonck en Ann Swerts. Daarna trok hij richting Gent om er aan het conservatorium bij Willy Demey te studeren. Peter volgde daar ook compositie bij Lucien Posman en studeerde af in 2003 met grootste onderscheiding voor saxofoon, kamermuziek en improvisatie. In 2007 behaalde hij tevens het diploma Postgraduaat Concertsolist aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Hans De Jong. Verder volgde hij nog masterclasses bij Hans De Jong, Claude Delangle en Rasscher Saxophone Quartet.
Naast Thelema Trio is Peter als saxofonist ook actief bij The Rhythm Junks, en is hij oprichter, componist, zanger en saxofonist van zijn eigen band Swinetrek. Champ d’Action werkt regelmatig samen met Peter in hun hedendaagse en experimentele programma’s. Als saxofonist laat hij zich tevens graag inspireren door improvisatie en vrije muziek, wat dan weer leidde tot zijn toetreden bij de free jazz groep Aardbeefman. In 2009 richtte Peter een nieuw trio op, genaamd Trhizoom, waarmme het bestaande repertoire voor 2 saxofoons en piano uitdiept, maar ook componisten wil uitdagen te schrijven voor dit trio waar de saxen variëren van sopranino tot bas. Deze groepen, ensembles en projecten brachten hem in zalen over heel België, maar ook in Nederland, Slovakije, Polen, Italië, Frankrijk, Duitsland, Peru, de USA, Japan en China, en hij nam met hen reeds verschillende CD’s op. Zelf gaf hij masterclasses en workshops in o.a. Lima en Arequipa in Peru, en de University of Houston, Texas, Oklahoma University, University of Central Missouri, USA.
Als docent saxofoon en kamermuziek is Peter verbonden aan Dé Kunsthumniora Antwerpen, het Heilig Graf Institute in Turnhout en de SAMW Zoltàn Kodàly in Wijnegem. Als componist creëert Peter vnl. kamermuziek voor diverse uiteenlopende bezettingen. Een aantal van zijn composities werden reeds op CD opgenomen door o.a. Thelema Trio, Ambrassband en Aranis.

Rik De Geyter
(Bb & basklarinet)

Peter Verdonck

 

 

 

 

is klarinettist/basklarinettist bij het Trondheim Symfoniorkester (Noorwegen), docent klarinet en basklarinet aan NTNU, Institutt for Musikk Trondheim, en sinds 2011 assistent docent klarinet van Eddy Vanoosthuyse, eerst aan het Lemmensinstituut in Leuven en nu aan het Conservatoire Royal de Liège. Voor zijn aanstelling in Trondheim was hij klarinettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij concerteerde onder meer met Brussels Philharmonic, Trondheim Sinfonietta, Trondheim Soloists, Württenbergisches Kammerorchester en Alpaca Ensemble, en was lid van het EUYO (European Union Youth Orchestra). Naast zijn orkestwerk is hij een fervent kamermusicus, actief in allerlei bezettingen en nieuwsgierig naar experiment. Hij vormt samen met zijn zus sopraan Griet De Geyter en pianist Nicolas Callot het Trio De Geyter-Callot. Rik is voorzitter van vzw Dagen van de Huismuziek dat jeugdmuziekkampen organiseert, en in 2011 was hij als dirigent verbonden aan het Dendermonds Symfonisch Orkest . Aan het Lemmensinstituut behaalde Rik De Geyter zijn Masterdiploma klarinet in de klas van Eddy Vanoosthuyse. Nadien studeerde hij verder bij Eddy Vanoosthuyse aan het conservatorium van Gent waar hij ook basklarinet studeerde bij Marc Kerckhof. Tenslotte behaalde hij in 2013 zijn diploma Master-na-Master aan het Lemmensinstituut. Hij volgde masterclasses bij o.a. K. Leister, M. Arrignon, E. Eban, R. Walzel en N. Baldeyrou. .