American/British flag

Thelema Trio

Thelema Trio

… een bijzonder ensemble dat geen begrenzingen in de muziek kent. Met hun unieke bezetting wil Thelema Trio nieuwe muziek uit de 21ste eeuw promoten en uitvoeren voorbij de grenzen van hun klassieke opleiding, waardoor zij een stem zijn geworden voor hedendaagse componisten. Deze drie muzikanten willen steeds hun technische en muzikale vaardigheden uitbreiden. Het programma varieert binnen diverse hedendaagse compositiestijlen gaande van een filmisch kleurenpallet tot een avant-gardistische stuwing waarbij verhaal en emotie centraal staan en gedachten de vrije loop kunnen gaan.

De piano, de klarinet en de saxofoon kleuren de sound die zo eigen is aan dit ensemble. Het is een uitnodigende, meeslepende en altijd weer verrassende sound die muzikale herinneringen aan de verschillende afkomst en de wereldreizen van het trio in zich draagt. Zo speelde Thelema Trio onder meer op gerenommeerde festivals en concertzalen in BelgiŽ, ItaliŽ, Japan, Nederland, Peru en de VS.

Ö Na een droomjeugd in Peru, een vertwijfelend opgroeien te midden Vlaamse velden en talloze verre reizen naar de meest adembenemende natuurwonderen, vonden Marco Antonio Mazzini, Peter Verdonck en Ward De Vleeschhouwer elkaar in het hartje van Gent.


Tussen de zinderende muren van het Koninklijk Conservatorium voor Muziek ontdekten deze drie muzikanten/componisten mekaars fascinatie voor het experimenteren ťn vertellen met uiteenlopende muziekklanken en genres. Ook delen ze een gedrevenheid om (hun) composities in alle uithoeken van de wereld op te voeren. Muziek is een wereldtaal. Het zou hun motto kunnen zijn.

Vanuit deze gedeelde fascinaties ontstond het ensemble Thelema Trio.

Dit ensemble tracht met zijn muziek werelden, tijden en emoties te doorkruisen. Hierdoor klinkt het timbre van Thelema Trio uitzonderlijk rijk. Want Thelema Trio verrast met intiem ingetogen stukken en intrigeert met extreem extraverte uitvoeringen.